Gabriel Oprea a fost achitat. Reacția părinților polițistului Bogdan Gigină după decizia instanței

Gabriel Oprea. Foto: b1.ro
Gabriel Oprea. Foto: b1.ro

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a fost achitat în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. În același dosar, patronul firmei care a săpat groapa în care a căzut agentul de poliție cu motocicleta a primit o condamnare de 2 ani și 8 luni cu suspendare.

Judecătorii de la Tribunalul București au decis și ca părinții și soția să primească despăgubiri în valoare de 350.000 de euro. Decizia instanței vine după aproape 8 ani de la tragedie și nu sunt definitive.

Avocatul familiei Gigină, Daniel Ionașcu, a declarat că părinții și soția polițistului, din momentul în care i-a cunoscut și până în ziua sentinței, au parcurs „șiragul zilelor extrem de dureros”.

„Cea mai mare dezamăgire. Atât de mult am avut încredere în această justiție și atât de dezamăgit sunt. Ne-au luat singurul fiu, singurul copil al nostru ni l-au luat și justiția face o mare nedreptate”, a declarat tatăl polițistului, Cornel Gigină.

Tragedia a avut loc în octombrie 2015. Afară ploua și Bogdan Gigină a primit ordin de serviciu să urce pe motocicletă și să deschidă drumul pentru coloana oficială a ministrul Oprea.

A intrat cu viteză într-o groapă nesemnalizată, săpată în mijlocul bulevardului Ştirbei Vodă din Capitală. Procurorii DNA au susţinut că de vină pentru moartea lui Gigină e chiar fostul demnitar. Printr-un ordin de ministru, Gabriel Oprea şi-a oferit dreptul de a avea coloană oficială oricând doreşte.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.