Frații Pavăl de la Dedeman au cumpărat celebrul Grand Hotel Gardone de pe malul lacului Garda din Italia

Grand Hotel Gardone
Foto: Grand Hotel Gardone (Facebook)

Frații Pavăl de la Dedeman, prin Pavăl Holding, și Apex Alliance, au cumpărat celebrul Grand Hotel Gardone, inaugurat în anul 1884 pe malul lacului italian Garda, relatează „Ziarul de Bacău”.

Deschiderea hotelului este programată pentru luna iunie 2023, când începe sezonul de vară din acest an. La începutul anului 2024, hotelul va intra într-un proces de renovare și restaurare care implică investiții în valoare de 45 de milioane de euro. Apex Alliance Hotel Management a fost desemnat operatorul hotelier oficial.

Investitorii Apex Alliance și Pavăl Holding se angajează să conserve bogata istorie a hotelului, care timp de decenii a captivat vizitatorii prin eleganța sa. După finalizarea renovărilor în primăvara anului 2026, hotelul va deveni o proprietate premium de 5 stele (față de 4 câte are acum).

„Suntem încântați să anunțăm prima noastră tranzacție internațională, achiziționarea emblematicului Grand Hotel Gardone, un reper atemporal în Italia, care completează perfect portofoliul nostru.

Împreună cu stimatul nostru partener, Apex Alliance, pornim într-o călătorie emoționantă pentru a repoziționa Grand Hotel Gardone într-o destinație de cinci stele la nivel internațional, respectând în același timp istoria sa captivantă și bogatul său patrimoniu.

Viziunea noastră comună este aceea de a crea o destinație de neegalat pe malul acestui lac, care să răspundă nevoilor exigente ale călătorilor locali și internaționali care caută îmbinarea perfectă a frumuseții naturii cu bogăția culturală și experiența ospitalieră excepțională.” a declarat Karina Pavăl, vicepreședinte Pavăl Holding.

Grand Hotel este renumit pentru arhitectura și grădinile sale impresionante, accesul privat către malul lacului și cele cele 167 de camere cu priveliște spre lacul Garda.

De-a lungul timpului, aici au stat Winston Churchill, Gabriele „Poetul” D’Annunzio, Regele George al Saxoniei, poetul laureat al Premiului Nobel Paul Heyse, romancierii William Somerset Maugham și Vladimir Nabokov.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.