Franța, prima semifinalistă de la Cupa Mondială 2018

Kylian Mbappe nici măcar nu era născut în 1998, când Franța a câștigat Cupa Mondială. Foto: FIFA World Cup / Facebook

Franța a învins Uruguay cu 2-0 și s-a calificat în semifinalele turneului final din Rusia, unde va întâlni Belgia sau Brazilia.

După ce au trecut de argentinieni în ”optimi”, francezii au mai făcut o victimă în rândul sud-americanilor la Cupa Mondială 2018.

Privați de serviciile omului de gol Edinson Cavani, accidentat, uruguayenii au prestat un joc destul precaut, iar francezii n-au făcut nici ei mare brânză în prima jumătate de oră a meciului. Primul ”sfert” al Mondialului din Rusia avea să se încingă, însă, chiar înainte de pauză.

Francezii au deschis scorul în minutul 40, printr-o lovitură de cap splendidă a fundașului Raphael Varane, care a câștigat duelul aerian cu uruguayanul Christian Stuani și a plasat minge perfect, pe lângă portarul Fernando Muslera. A fost primul șut pe poartă al ”cocoșilor” și singurul din prima repriză.

Doar câteva minute mai târziu, Martin Caceres a reluat, tot cu capul și tot după o lovitură liberă, însă Hugo Lloris s-a întins extraordinar și a evitat golul egalizator.

Sud-americanii nu au strălucit nici după pauză. Mai mult, când partida împlinea o oră de joc, Antoine Griezmann a trimis un șut viclean de la marginea careului, iar Muslera – care a strâns peste o sută de selecții pentru Uruguay – a primit unul dintre cele mai jenante goluri din carieră. Mingea a trecut printre mâinile portarului de la Galatasaray și soarta partidei a fost pecetuită.

Franța, la a șasea semifinală de Cupă Mondială

După victoria de la Nizhny Novgorod, Franța va juca în semifinalele Cupei Mondiale 2018 împotriva învingătoarei dintre Belgia și Brazilia, partidă care se dispută în această seară.

Este a șasea prezență din istorie a francezilor între cele mai bune patru echipe ale lumii. Până acum, ”les bleus” au ajuns doar de două ori în finală, câștigând trofeul o singură dată, în 1998, pe teren propriu, când actualul selecționer, Didier Deschamps era liderul din teren al echipei franceze.