Franța intră în carantină totală! Macron: ”Riscăm să fim copleșiți!”

paris
Foto: Walkerssk / pixabay.com

Președintele francez a anunțat revenirea la carantină, cetățenilor fiindu-le permisă ieșirea de casă doar pentru activități esențiale sau din motive medicale, după ce numărul de cazuri de coronavirus a crescut semnificativ, în ultimele săptămâni.

Macron a spus că Franța riscă să fie ”copleșită de un al doilea val și cu siguranță acesta va fi mai dificil decât primul”. Carantina totală, similară celei care a dus la încetinirea primului val, va fi intra în vigoare vineri și va rămâne până la 1 decembrie.

În același timp, vecinii din Germania vor intra într-o carantină mai ”ușoară”, cu măsuri mai puțin severe decât în Franța.

Cancelarul Angela Merkel a anunțat miercuri că restaurantele, barurile, sălile de spectacole și sălile de forță vor fi închise în Germania.

Numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 este în creștere în toată Europa. Un studiu recent arată că Anglia aproape 100.000 de oameni sunt infectați zilnic.

Noile restricții anunțate de liderii europeni au dus deja la scăderi semnificative ale burselor.

”Suntem în mijlocul celui de-al doilea val”, a recunoscut președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, adăugând: ”Cred că vom avea un Crăciun deosebit în acest an”.

Elveția, Rusia și Cehia au anunțat miercuri un bilanț record al infectărilor, în timp ce Belgia a devenit cea mai afectată țară din UE, în acest al doilea val al pandemiei.

Francezii, care ieri au anunțat cel mai mare număr de decese provocate de COVID-19 din ultimele luni, vor închide multe puncte de trecere a frontierei, păstrând deschise doar fabricile și școlile.