Fotbal, cros și șah pentru copiii cu dizabilități

Tineri sportivi cu şi fără dizabiliăţi vor participa mâine la mai multe concursuri în Parcul „Florilor” din Șoseaua Pantelimon, București.

Tinerii cu dizabilități care nu îşi permit să practice sportul de performanţă fie din cauza marginalizării, fie din cauza lipsei banilor, au ocazia de a participa la competițiile organizate în cadrul evenimentului „Ziua sportului – Campioni Speciali”.

Probele competiţiei sunt: cros (băieţi: 1.500 de metri şi fete: 1.000 de metri), tenis de masă, șah, mini-fotbal şi o probă artistica la alegere: muzică, teatru, pantomimă, dans (sportiv, folcloric, modern sau de societate).

Concursul începe mâine de la ora 10.00. Evenimentul este iniţiat şi organizat de Liceul Tehnologic Special nr. 3 din Bucureşti și a ajuns la cea de-a șasea ediţie.

La competiţie vor fi prezenţi și câțiva invitaţi de onoare, care vor să încurajeze performanţa prin sport indiferent de condiţia fizică: Doina Ignat –  campioană olimpică la canotaj, Bogdan Stelea – fostul portar al echipei naţionale a României, Gabriela Szabo –  campioană olimpică, mondială şi europeană la atletism, Paula Ivan – campioană olimpică la proba de 1.500 de metri.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te poţi alătura comunităţii pozitive de pe pagina noastră de Facebook.