Fostul șef al SRI Florian Coldea și fostul general Dumitru Dumbravă au fost plasați de DNA sub control judiciar

    Florian Coldea
    Florian Coldea

    Fostul șef al SRI Florian Coldea și fostul general SRI Dumitru Dumbravă, autorul sintagmei „câmpul tactic” din justiție, au fost plasați sub control judiciar de către DNA, după audieri maraton. Procurorii au stabilit o cauțiune de 500.000 de lei, cu un termen de 7 zile pentru plata sumei.

    Florian Coldea a ieșit, vineri, din sediul DNA, după mai bine de 15 ore de audieri.

    Florian Coldea și Dumitru Dumbravă au fost chemați la DNA, joi, într-un dosar de trafic de influență.

    Într-o intervenție la Antena3, Cătălin Hideg, omul de afaceri care a făcut denunțul împotriva foștilor generali SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, a acuzat că cei doi i-ar fi cerut – prin intermediul avocatului Doru Trăilă – 600.000 de euro plus TVA pentru a-i „garanta” o condamnare cu suspendare în dosarul în care era acuzat de fraudă cu fonduri europene.

    După plata unei tranșe de 100.000 de euro, cei doi ar fi început să-l amenințe pe Hideg să plătească restul sumei contractuale. Omul de afaceri spune însă că nu are nicio dovadă și că nici nu este sigur că banii ar fi ajuns la Coldea.

    Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.