Fostul polițist Cristian Cioacă, condamnat pentru uciderea Elodiei, va fi eliberat din închisoare

Elodia Ghinescu și Cristian Cioacă
Elodia Ghinescu și Cristian Cioacă

Fostul polițist Cristian Cioacă, condamnat în anul 2014 pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu, va fi eliberat din închisoare, anunță Știrile PRO TV.

Cioacă a executat 9 ani de închisoare din condamnarea de 15 ani și 8 luni, și a cerut să fie eliberat condiționat.

Magistrații de la Judecătoria Pitești i-au refuzat eliberarea condiționată, însă fostul polițist a contestat decizia la Tribunalul Argeș.

Astăzi, judecătorii de la Tribunalul Argeș i-au admis contestația, așa că fostul polițist va fi eliberat condiționat. Decizia este definitivă.

La ședința din luna iunie a acestui an, Cioacă a adus un raport al serviciului de probațiune, care arăta că a avut un comportament bun pe perioada detenției.

Elodia Ghinescu a dispărut în anul 2007, iar trupul său nu a fost găsit niciodată. Tocmai din acest motiv condamnarea lui Cristian Cioacă a fost obținută cu mare dificultate. A fost pentru prima dată când în România o persoană a fost condamnată pentru crimă în absența unui cadavru.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.