Florin Cîțu: ”Trebuie să avem răbdare în martie și aprilie”

Guvernul României e condus de Florin Cîțu. Foto: Gov.ro

Premierul Florin Cîțu a făcut un nou apel la respectarea măsurilor de protecție în fața coronavirusului, explicând din nou intențiile Guvernului în ceea ce privește gestionarea epidemiei.

„Nu am vrut să închid economia și am vrut să luăm măsuri pentru fiecare localitate în parte”, a declarat premierul la Palatul Victoria, pe marginea faptului că măsurile nu au fost luate unitar pe teritoriul întregii țări.

”Al doilea obiectiv a fost de a mă asigura că vom găși o soluție pentru a sărbători Paștele anul acesta. Cu respectarea măsurilor, vom putea sărbători și Paștele catolic și pe cel ortodox la biserica. A treia întâlnire pe care am avut-o a fost cu specialiștii. Am vrut să înțeleg ce se întâmplă, care sunt diferențele față de celelalte valuri”, a completat premierul. România se află în al treilea val al epidemiei de COVID-19.

Cîțu a promis că numărul maxim de paturi la terapie intensivă poate ajunge la 1.600. În prezent sunt internați peste 1.400 de români în stare gravă.

„Aveam nevoie de aceste măsuri și am cerut soluții de la specialiști că să încetinim răspândirea virusului o perioada că să putem accelera campania de vaccinare. Sunt măsuri care ne ajută acum, pe termen scurt, luna această, luna viitoare, că să putem accelera campania de vaccinare. După aceea o să vedeți că lucrurile se vor schimbă”, a mai declarat premierul, concluzionând: „Trebuie să avem răbdare în martie și aprilie”.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.