Florin Cîțu: ”Eroii din economia românească sunt companiile private, antreprenorii”

Guvernul României e condus de Florin Cîțu. Foto: Gov.ro

Premierul României jubilează după ce agenția de rating Standard & Poor’s a păstrat calificativul de țară, dar a îmbunătățit perspectiva economiei naționale, la stabilă.

”O veste fantastică”, a scris Cîțu pe Facebook, înainte de a susține o cuvântare de la Palatul Victoria.

”Eroii din economia românească, în această perioadă dificilă, sunt companiile private, antreprenorii”, a spus Cîțu.

”Coaliția de guvernare a câștigat clar și fără dubiu încrederea instituțiilor internaționale și a investitorilor străini”, s-a fălit premierul, înainte de a anunța încă o premieră.

”Am reușit să reducem deficitul bugetar, să avem venituri mai mari la buget, să stabilizăm economia, în condițiile în care, așa cum am promis, nu am introdus nicio taxă nouă și nu am mărit nicio taxă existentă”, zis Cîțu.

”În trimestrul IV din 2020, România a avut cea mai mare creștere din Uniunea Europeană”, a reamintit prim-ministrul României.

”Această decizie a agenției de rating arată că ce am făcut a fost bine”, a explicat Cîțu.

”Această evaluare, schimbarea de perspectivă de la negativ la stabil, înseamnă și obligații pentru noi, să implementăm foarte rapid aceste reforme”, a completat liberalul.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.