Florin Cîțu: ”Bugetul întârzie un pic”

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Cu toate că am intrat deja în a doua lună a anului, Guvernul condus de Florin Cîțu nu a definitivat încă un proiect de buget pentru anul curent.

Proiectul de buget era prioritatea ”zero” a Executivului, însă premierul Florin Cîțu spune că nu a primit încă proiectele de reforme, din partea ministerelor, în baza cărora vor fi făcute și alocările de fonduri.

”Proiectul de buget pe 2021 întârzie puțin pentru că am cerut ca subvențiile și cheltuielile din domeniul public să fie legate de reforme. Am spus foarte clar, nu se duce niciun ban către niciun sector dacă nu văd aceste reforme. Aștept că văd reformele care vin, vom forța aceste reforme, dacă nu vin, prin limitele din buget”, a spus Florin Cîțu, citat de G4Media.

Șeful Guvernului a adăugat că proiectul de buget ar urma să intre pe ordinea de zi în cadrul unei ședințe care va avea loc în această săptămână sau săptămâna viitoare.

Cîțu le-a cerut miniștrilor să taie din cheltuieli, dar a dat vina și pe reaua moștenire, spunând că echipa sa întâmpină ”rezistență în a face reforme”.

”Dacă nu facem acest lucru, vom continua să aruncăm bani buni în companii de stat care doar fac pierderi și vor câștiga doar șmecherii. Ajunge, acest lucru nu se va mai întâmpla în perioada următoare, banii se vor duce doar în companii care vor arăta programe de reforme și vor arăta că vor veni pe profit. Dacă nu avem așa ceva, acele companii nu vor mai exista”, a adăugat Cîțu.

Zilele trecute, Comisia Națională de Strategie și Prognoză anunța că așteaptă o creștere economică de 4,3% în anul 2021, în România.

Prognoza Guvernului este una foarte optimistă, majoritatea analiștilor independenți prognozând o creștere de cel mult 3,3%.