Florin Cîțu: „Am văzut multe în Parlament, dar tupeu la limita nesimțirii, cum am văzut astăzi, mai rar”

Florin Cîțu. Foto: Gov.ro

Fostul premier PSD Sorin Grindeanu, actual senator, a lansat atacuri dure la adresa coaliției de guvernare și a prim-ministrului desemnat Florin Cîțu, în plenul Parlamentului, la învestirea Guvernului, relatează hotnews.ro.

„Stimați colegi din această coaliție, vă avertizăm acum să nu vă bateți joc de salariații din România, să nu vă imaginați că dacă veți ruina economia, veți rămâne nepedepsiți. Taxe zero pe salariul minim, așa cum ați promis, înseamnă taxe zero inclusiv la salariile mari și foarte mari. Asta înseamnă falimentarea bugetului de pensii și al asigurărilor de sănătate. Ori sunteți cei mai mincinoși și populiști dintre politicieni, ori aveți cei mai proști economiști”, a spus Grindeanu.

„Mă uit la colegii de la USR-PLUS. Cât de perversă trebuie să fie această coaliție a pierzătorilor, dacă cei care promiteau taxe zero au ajuns să-l susțină în funcția de premier pe Florin Cîțu. Stimați colegi de la USR-PLUS, începeți guvernarea cu o mare păcăleală față de votanți. Le spuneți că veți face un studiu ca să vedeți că ceea ce ați promis poate fi aplicat”, a continuat senatorul PSD, potrivit sursei citate.

Florin Cîțu a reacționat la scurt timp: „Nu e aşa că sunteţi terminaţi că sunt aici? Nu e aşa? Sunteţi speriaţi. Ce vă mai sperie o guvernare Cîţu… Nu e aşa? Asta e, nu? Am văzut multe în Parlament în ultimii patru ani de zile, dar tupeu la limita nesimţirii cum am văzut astăzi, mai rar. Auzi tupeu! După câteva zile după ce ai fost învestit să vii cu Ordonanţa 13, să scoţi sute de mii de oameni în stradă, să ai tupeu să vii astăzi în Parlamentul României! Să te dea jos propriul partid, să te arunce la gunoi pentru că eşti incompetent. Te dă la gunoi propriul partid şi tu să vii astăzi, să ai tupeu să le vorbeşti românilor…Ai stat vreodată, domnule senator, să asculţi românii? Pe cei 600.000 de români pe care i-ai scos în stradă, în iarnă, cu Ordonanţa 13, să îl salvezi pe Dragnea? Niciodată nu i-ai ascultat. Pe cine ai chemat lângă dumneata să te ajute în Guvern? Pe Ponta? Prietenul tău Ponta? Voi doi v-aţi încuiat în Guvern, atât de mult te interesa acea funcţie”.

„Tupeu! Cum aţi lăsat economia? 50 de miliarde de lei – împrumuturi pe care a trebuit să le plătim noi. 30 de miliarde de lei facturi. Aveţi tupeul să vorbiţi despre antreprenorul român? A trebuit să decontăm concedii medicale pe care nu le-aţi decontat cu anii. A trebuit să plătim TVA rambursat, facturi neplătite. Şi, astăzi, vorbiţi despre antreprenorii români? Cât tupeu aveţi să vorbiţi astăzi, aici? Lucrurile se schimbă. România se schimbă şi, pentru mult timp, România are astăzi un guvern de profesionişti. Se va vedea din primul moment. Şi nu este vorba despre ideologii. Este vorba despre o guvernare normală, pentru români, pentru toţi cetăţenii români, nu doar pentru o parte şi nu doar pentru corupţi. Dragi români, o să fie bine!”, a mai spus premierul desemnat.