Florin Cîțu: ”Am descoperit sporuri despre care nu știam că există”

Florin Cîțu. Foto: Gov.ro

Premierul Florin Cîțu a spus că Guvernul a pregătit modificarea Legii salarizării unitare, astfel încât sporurile primite de bugetari să fie acordate doar pe criterii de performanță.

”Am terminat acea analiză și sunt lucruri interesante pe care românii ar trebui să le știe și o să le prezint. Am descoperit sporuri despre care nu știam că există, am descoperit situații în care legislația în vigoare nu este respectată în ceea ce privește suma sporurilor”, a declarat premierul României, citat de EuropaFM.

”Sunt sporurile despre care toată lumea vorbește: pentru condiții vătămătoare, care de fapt înseamnă lucruri pe care noi astăzi le facem de zi cu zi. Să scrii la un calculator nu mai este o condiție vătămătoare, este un spor în anumite instituții. Vor dispărea aceste sporuri, este un proiect, anul acesta vom începe cu o limitare și anul viitor vom reașeza lucrurile”, a mai spus Cîțu.

Premierul crede că în acest moment ”Sporurile sunt date după ureche, salariile, la fel, în mod aleatoriu”.

”Sporurile sunt bune, sunt o motivație, dar doar atunci când sunt legate de perfomanță, nu când stau doar în pixul managerului”, a concluzionat Cîțu.

Sindicaliștii critică atitudinea premierului, după ce Florin Cîțu le-a spus miniștrilor că dacă nu găsesc ei o cale de reducere a cheltuielilor, va face tăieri consistente prin Legea Bugetului.

Proiectul de Buget pentru 2021 întârzie, însă premierul a declarat că până la începutul săptămânii viitoare acesta va fi adoptat de Guvern.