Florin Câțu anunță apocalipsa economică a României: ”Falimente pe bandă rulantă și inflație galopantă”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Ministrul Finanțelor săpune că amendamentul votat azi de Parlament, prin care pensiile vor crește cu 40 la sută, va duce la retrogradarea economiei României la categoria ”junk” – nerecomandată investițiilor.

„Daca legea criminală votată de PSD intră măcar o secundă în vigoare, toate agenţiile de rating o să retrogradeze instantaneu România la categoria junk (nerecomandată investiţiilor). Acolo nu se judecă în termeni de populism sau nu, ci în termeni matematici şi economici. Ce înseamnă această retrogradare imediată? Înseamnă un risc de a nu mai putea finanţa deficitul bugetar decât la costuri exorbitante şi dobânzi din nou foarte mari pentru toti românii, pentru populaţie şi pentru firme. Va însemna falimente pe bandă rulantă, români care-şi vor pierde casele luate pe credit, o inflaţie galopantă şi o recesiune probabil mai mare decât cea din 2009”, a spus Cîţu pentru Economica.net.

Parlamentarii PSD, alături de aliații lor, printre care și cei de la UDMR, au votat un amendament introdus și adoptat de comisiile de specialitate prin care creșterea punctului de pensie va fi de 40 la sută, începând de la 1 septembrie, și nu de 14% cum și-ar fi dorit Guvernul.

Măsura este considerată a fi o amenințare pentru stabilitatea finanțelor publice ale României, iar deficitul este așteptat să crească substanțial până la finalul anului.

În timp ce Ludovic Orban și ai săi se plâng că nu sunt bani, Marcel Ciolacu, șeful PSD, a comentat astfel situația:

”Bani sunt! Guvernul mutase banii pensionarilor, copiilor și profesorilor în Fondul de rezervă și în capitolul Acțiuni Generale de la Ministerul Finanțelor, de unde puteau fi folosiți după bunul plac de Orban și Cîțu!”.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.