Florin Câțu, acuzat că a desființat Direcția Juridică a Ministerului Finanțelor pentru a-și scăpa familia de un proces

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Florin Câțu, ministrul Finanțelor Publice, este anchetat de corpul de control al premierului Ludovic Orban, după ce ar fi desființat un departament din minister care trebuia să se judece cu părinții săi.

Este vorba de Direcția Juridică a ministerului, care ar fi fost desființată prin ordinul de ministru 380 din 2020. Câțu este acuzat că ar fi luat această decizie pentru a-și apăra familia de un proces cu statul, cu privire la o retrocedare de teren lângă stațiunea Voineasa.

Direcția Juridică a Ministerului Finanțelor ar fi urmat să se judece cu părinții lui Câțu. Acum ministrul este supus unui control intern.

”Da, am discutat cu Orban. Am verificat la cabinetul premierului, nu au ajuns aceste documente, probabil să fie pe circuit, poate e mai greoi. Deci premierul nu cunoaște situația. Trebuie să se informeze. A fost reacția normală, va verifica să vadă ce se va întampla. Orice trebuie verificat, lămurit, dacă este real sau nu. Noi avem această politică foarte clară, să verificam, și o să vă prezentăm concluzia”, a declart Virgil Guran, consilier al premierului, la Antena 3.

Guran a adăugat că a vorbit și cu Florin Câțu: ”Mi-a spus că Direcția Juridică există în continuare în minister. Că acel dosar cu tatăl lui nu i-a parvenit, nu este adevarat că este reținut de el”, a mai declarat Virgil Guran.

Potrivit declarației sale de avere, Florin Câțu deține, împreună cu fratele său, 75 de hectare de pădure în comuna Voineasa, județul Vâlcea.

”Ce face Cîțu la Ministerul de Finanțe îi supără pe aceia care doreau să dețină monopolul. E 100% o răzbunare. Această speță e din 2014, când Florin Cîțu nu avea funcție publică. E în mod evident o încercare de a-l defăima pe unul dintre cei mai eficienți miniștri”, a declarat și Tănase Stamule, un alt consilier al premierului Ludovic Orban, la Antena 3.