Fiul sugar al primarului din Iași a cumpărat un teren în oraș, cu un sfert de milion de euro

Mihai Chirica Sursa foto: Captură Youtube
Mihai Chirica Sursa foto: Captură Youtube

Copilul lui Mihai Chirica, primarul Iașiului, a cumpărat, în august 2018, când nu împlinise nici măcar un an, o casă și un teren în zona centrală a orașului, plătind 250.000 de euro.

Potrivit Reporter de Iași, sugarul a fost reprezentat legal de bunica sa, mama primarului Chirica.

Imobilul achiziționat de Ștefan Chirica, fiul edilului ieșean, este format dintr-o casă și un teren de 836 de metri pătrați. Bebelușul a fost reprezentat, la tranzacția de un sfert de milion de euro, de curator, în persoana bunicii sale de 74 de ani, o femeie care locuiește într-un sat din județul Iași.

În luna mai a acestui an, copilul primarului a cerut Primăriei să demoleze clădirile de pe teren și să ridice un nou imobil.

Întrebată de jurnaliștii ieșeni de unde a avut atât de mulți bani pentru a cumpăra terenul, bunica micuțului Chirica a spus: ”Am avut. Sigur că da. Dar de ce să nu am? Dacă n-am băut, n-am fumat, nu m-am dus nicăieri”.

Aceasta a adăugat că din pensia sa și a soțului său, de aproximativ 500 de euro lunar, dar și din vânzarea unor bunuri, au reușit să îi cumpere casă lui Ștefănuț.

Primarul Chirica i-a acuzat pe jurnaliști că i-au hărțuit mama, dar nu a făcut nicio precizare la modul în care a fost achiziționat terenul din centrul Iașiului.

Chirica a spus că la botezul copilului său a primit de la invitați 125.000 de euro.