Fiscul îi ia la scuturat pe români: Decizii de impunere pentru toate datoriile din ultimii 5 ani

Eugen Teodorovici. Foto: Gov.ro

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a anunțat că Fiscul va trimite decizii de impunere, până în 15 noiembrie, tuturor românilor care au adunat datorii la stat în ultimii cinci ani.

Teodorovici a precizat că statul va oferi stimulente pentru achitarea acestor datorii, de ”minim 10%”, dar și că termenul-limită de plată este martie 2019.

”Dar dacă respectivii contribuabili plătesc până la final de decembrie, atunci vom propune, zic eu, un discount substanțial. Mai mult de 5%, categoric. Minim 10 %, minim. Pentru că acolo statul nu a avut acel rol activ. N-a informat contribuabilul când trebuia să-l informeze”, a declarat Ministrul Finanțelor.

”Și acum, dacă tot vii cu această centralizare, ca să ai un moment T zero, trebuie să vii și cu un stimul consistent, pentru ca oamenii să plătească. Dacă nu, plătesc în 2019, în martie”, a mai spus Eugen Teodorovici.

Deciziile de impunere vor viza datoriile făcute de populație din 2013 până în prezent.

Scopul măsurii este, pe lângă aducerea banilor la bugetul de stat, și unul de clarificare a îndatoririlor financiare ale tuturor cetățenilor.

”Îmi doresc ca 2019 să fie anul în care efectiv curăţăm, stabilim, clarificăm, ca de la 1 ianuarie să începem curat, să nu stea contribuabilul să se gândească oare ce a avut de plată”, a mai spus ministrul Finanțelor.