Firea: Avocatului Poporului nu-i mai rămâne decât să se ocupe de cocalari!

Foto: Youtube

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a avut o reacție dură la inițiativa Avocatului Poporului de a ataca hotărârea Primăriei Bucureștiului de a ridica mașinile parcate în locuri nepermise.

„Instituția Avocatul Poporului tinde să devină avocatul nesimțirii! Ne șicanează și ceartă că îi deranjăm pe prost-crescuții care blochează cu mașinile : spitale, școli, locuri rezervate persoanelor cu dizabilități, instituții, linii de tramvai, stații de autobuz, chiar proprietăți private, sub pretextul că „am coborât să-mi iau țigări”… și se mai întorc după vreo două ore! S-a rezolvat cazul Caracal, s-au epuizat toaletele în curte ale școlilor din mediul rural, în toate spitalele din țară e ca în America! Totul este perfect! Avocatului Poporului nu-i mai rămâne decât să se ocupe de cocalari!”, a scris sâmbătă pe Facebook Gabriela Firea.

Vineri, Avocatul Poporului, funcție ocupată de Renate Weber, a solicitat Prefecturii Capitalei să atace în contencios hotărârea Consiliului General al Municpiului București, prin care s-a decis ridicarea mașinilor care parchează neregulamentar.

Ridicarea mașinilor începe de luni, 26 august. „Începând cu data intrării în vigoare a prezentei, vehiculele staţionate neregulamentar pe drumurile publice care fac parte din reţeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti vor putea fi ridicate, transportate, depozitate şi eliberate, în conformitate cu prevederile regulamentului aprobat prin prezenta hotărâre”, se arată în proiectul de hotărâre.

Înainte de ridicare, operatorul va fotografia mşina din mai multe unghiuri pentru a fi evidenţiate eventualele zone deteriorate şi va completa fişa vehiculului ridicat, în care va fi descrisă starea acestuia.

Pentru o mașină de clasă medie, costul de ridicare, transport și depozitarea pe o zi va ajunge la aproximativ 500 de lei. În funcţie de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.