Firea a anunțat când va fi reluată circulația tramvaiului 41

tramvaiul 41
Foto: Pagina de Facebook Primăria Municipiului București

Gabriela Firea, primarul general al municipiului București, a anunțat că până la 1 septembrie se va relua circulația tramvaiului 41.

De asemenea, prima etapă a proiectului „Străpungere Ciurel – Nod Rutier Virtuții” se va încheia până la sfârșitul acestui an, a mai promis primarul capitalei într-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare Facebook.

„Conform graficului de execuție, prima etapă a acestui proiect, Nodul Virtuții, se va încheia la sfârșitul acestui an, atunci când vom începe, în conformitate cu legislația în vigoare, testele statice și dinamice. După această etapă, Nodul Virtuții – acest obiectiv de investiții atât de așteptat de bucureșteni – va putea fi redat circulației! De asemenea, începând cu data de 1 septembrie, tramvaiul 41 va putea circula în această zonă, înainte de începerea anului școlar”, a mai spus Gabriela Firea.

După încheierea acestei prime faze a proiectului, urmează a doua etapă (lucrările în zona Nod Virtuții-Uverturii).

Proiectul are 3 componente: Nodul Virtuții (care presupune un pasaj peste râul Dâmbovița și peste Șoseaua Virtuții cu descărcare în cartierul Drumul Taberei), o altă secțiune până în Centura Bucureștiului și o a treia din Centura Bucureștiului până în Autostrada A1.

Proiectul urmărește realizarea unui drum expres care face legătura între Splaiul Independenței și Autostrada A1 București – Pitești: se traversează Șoseaua Virtuții, apoi se poate ieși în cartierele Drumul Taberei și Militari, de acolo în Centura Bucureștiului, și mai departe în Autostrada A1.

Potrivit autorităților, prin realizarea acestui obiectiv se va obține o intrare mai facilă în București dinspre Autostrada București – Pitești, dar și o redistribuire a traficului.