Filmarea virală a unui șofer. O pompă de la o benzinărie scoate aer în loc de motorină și îl taxează

pompă defectă
Sursa: Petre Paraschiv (Facebook)

Un șofer de TIR a filmat cum o pompă de la o benzinărie din județul Argeș a înregistrat peste 450 de litri de motorină, în valoare de peste 4.000 de lei, deși pompa nu livra combustibil, ci doar aer.

„Bă, hai mă să vă arăt cum se alimentează la pompe. Pompe funebre. Ia uitați mă cum se alimentează un camion cu aer. Ia uite la peco cum se fură motorina. Vii la peco să alimentezi, ia uite. Ia să vedem, înregistrează? Ia uitați… Ia ziceți mă fraților, veniți și alimentați. E bun, nu? Furt pe față”, a explicat Petre Paraschiv într-un clip publicat pe Facebook.

„Am băgat 300 de litri, cică. Cică 300 de litri de aer. Ia uitați. După ce că-i 9 lei motorina Furt pe față, furt calificat. Hai că dăm și stația peco: F1. F1 de la Găești. Luați bă fraților și veniți și alimentați aici”, a mai comentat șoferul la un moment dat.

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Argeş a desfăşurat o acţiune de control la staţia Fuel One din Căteasca, judeţul Argeş.

„Situaţia prezentată se referea la faptul că o pompă de combustibil funcţiona în continuare, deşi rezervorul corespunzător era gol, şi contoriza costul aşa-zisei cantităţi de combustibil livrate, ca şi când ar fi fost distribuită în mod real. Aceasta a fost confirmată la faţa locului de reprezentanţii operatorului economic şi „justificată” cu faptul că rezervorul (tip container) a fost epuizat. Din relatările verbale comisarii CJPC Argeş au înţeles că, deşi la golirea rezervorului pompa s-a oprit iniţial – fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere – ulterior aceasta nu s-a blocat şi a continuat să funcţioneze”, se arată într-un comunicat de presă al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) citat de Digi 24.

Ion Iordăchescu, comisar-șef pentru zona Sud Muntenia, a declarat la Digi 24 că operatorul economic va fi sancționat: „Probabil vom da un avertisment sau o amendă substanțială, putându-se ajunge chiar la închiderea unității.”

Pentru a-și cere scuze față de șoferul de TIR, reprezentanții benzinăriei i-au permis acestuia să alimenteze fără să plătească.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.