Filmare cu drona peste un lac secat din România. Au dispărut toate speciile protejate odată cu apa

Activiștii de la Agent Green au postat un clip în care arată ce a rămas după ce a secat lacul din Rezervația Naturală Balta Amară, din județul Buzău. Potrivit acestora, secarea lacului are printre cauze „administrația consecvent de proastă a autorităților care țin de Ministerul Mediului”.

Agent Green spune că rezervația găzduia specii de păsări protejate și era loc de iernat pentru păsările migratoare. Lacul se afla pe culoarul de migrație care pornește din zonele umede din nordul Europei și ajunge până în centrul Africii.

Balta Amara din judeţul Buzău fusese declarată rezervaţie naturală printr-o hotărâre din 1995. În urmă cu aproximativ o lună, a dispărut ultimul ochi de apă din centrul albiei.

„Motivele care au dus la pierderea acestei arii protejate sunt atât seceta multianuală cât şi administraţia consecvent de proastă a autorităţilor care ţin de Ministerul Mediului care au sperat an după an că vor veni ploi şi zăpezi abundente şi care nu au asigurat menţinerea legăturii directe a lacului Amara cu râul Buzău care era principala sursă de alimentare cu apă”, scrie Agent Green.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.