Festivaluri și evenimente organizate la Oradea în 2022

FOTO: nistorarmin/Pixabay.com
FOTO: nistorarmin/Pixabay.com

Calendarul Evenimentelor din acest an a fost pregătit de Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR) și urmează să fie aprobat de finanțator, respectiv Consiliul Local Oradea.

Cel mai inedit eveniment inclus în Calendarul APTOR este campionatul mondial de lupte medieval, „Battle of Nations”, organizat în premieră în cadrul Festivalului Medieval din Cetate. Festivalul, care se va desfășura în perioada 2-5 iunie, se numără printre cele mai mari manifestări medievale din România și are o tradiție de peste 25 de ani.

În calendarul APTOR se regăsesc și următoarele evenimente:

  • Târgul de Paști, în perioada 15-25 aprilie;
  • manifestări dedicate Zilei Mondiale Art Nouveau, în luna iunie;
  • competiția de triatlon X-Man România, desfășurată pe 2 iulie;
  • Oradea FestiFall (fostul festival Toamna Orădeană), în perioada 7-9 octombrie.

Supranumit și „capitala Art Nouveau a României”, datorită zecilor de obiective arhitecturale în stilul Art Nouveau, orașul Oradea se mai autopromovează și ca „înfloritor”, datorită celor peste 1.560.000 de mp de spaţiu verde de care dispune, precum și ca „oraș al relaxării și al sănătății”.

Raportat la alte destinații importante din România, Oradea a rămas un oraș preferat de români pentru sejururi scurte, de tip city break, urcând pe locul 7 în top 10 destinații turistice din țară.

Tot anul trecut, Oradea a înregistrat o creștere a gradului de ocupare al cazărilor, cu 7% față de anul 2020, cu peste 160.000 de turiști, potrivit raportului de activitate al APTOR.

FOTO: nistorarmin/Pixabay.com

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.