Festivalul One World, peste 60 de filme la cea de-a XV-a ediţie

FOTO: Derks24/Pixabay.com
FOTO: Derks24/Pixabay.com

Peste 60 de filme de lungmetraj, mediumetraje şi scurtmetraje internaţionale vor putea fi văzute la cea de-a XV-a ediţie a Festivalului One World, începând cu data de 13 mai.

Tema principală a festivalului este interacţiunea dintre om şi mediu, fie el natural sau construit. Noţiunea de „ecologie” este abordată atât din perspectiva individului, cât şi a mediului în care trăim, potrivit www.festival-oneworld.ro.

Proiecţiile vor avea loc în etapa fizică, între 13 şi 23 mai, la Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Ţăranului Român, Cinema Elvire Popesco, ARCUB, Cinemateca Eforie, precum şi în locaţii indoor şi outdoor din Capitală. În etapa online, filmele vor fi difuzate în toată ţara, în perioada 23 – 31 mai.

„Prin selecţia de filme documentare şi evenimentele care le acompaniază, dorim ca în această ediţie să contribuim la dezvoltarea unui trai mai blând, în armonie cu noi înşine şi cu natura din care facem parte. Celebrăm diversitatea şi dreptul la existenţă al tuturor formelor de viaţă, pentru că la nivel fundamental cu toţii suntem acelaşi lucru: viaţă”, afirmă Monica Stan, directorul artistic al festivalului.

Deschiderea festivalului va avea loc la Muzeul Naţional de Artă al României, unde  va fi prezentat filmul documentar „I.A. la război”, în sala Auditorium, de la ora 19.00.

Selecţia filmelor din festival a fost realizată de o echipă artistică formată din Andreea Chiper – critic de film şi regizor, Victor Morozov – critic de film, Anca Păunescu – selecţioner festivaluri europene, Liri Chapelan – critic de film, Sorana Stănescu – jurnalist DOR, Vlad Petri – regizor, Monica Stan – director artistic.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.