Femeile vor avea voie să înoate topless în piscinele publice din Berlin pentru a încuraja egalitatea dintre sexe

femeie costum de baie piscină
Foto: JillWellington / pixabay.com

Autoritățile din Berlin le vor permite femeilor să înoate topless în bazinele și piscinele publice din oraș pentru a încuraja egalitatea între sexe, relatează BBC.

Decizia a fost luată după ce o femeie care a fost dată afară de la o piscină în aer liber deoarece făcea plajă topless a dat autoritățile în judecată.

O altă femeie s-a plâns că i s-a spus să se acopere pe când se afla la o piscină interioară în luna decembrie.

Autoritățile au ajuns la concluzia că femeile au fost discriminate și au anunțat că de acum încolo toate persoanele vor putea sta topless în bazinele și piscinile din oraș.

În Germania există așa numita „Freikörperkultur”, care se traduce drept „cultura corpului liber”. Mulți germani stau dezbrăcați în lacuri, parcuri ori saune, mulți oameni considerând că nuditatea publică nu este ceva nepotrivit, mai notează BBC.

Vara trecută, și orașele Gottingen și Siegen le-au permis femeilor să înoate topless în bazinele municipale.

Foto: JillWellington / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.