Fără triaj epidemiologic în școli: Să îl facă părinții!

Foto: Victoria_Borodinova / pixabay.com

Ministerul Sănătății a decis să renunțe la procedura prin care copiilor li s-ar lua temperatura și ar fi întrebați cum se simt, înainte de începerea orelor, relatează postul de televiziune Digi24.

Dragoș Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că această procedura ar dura prea mult și ar provoca înghesuială la ușa școlii.

El a mai spus, în Comisia de Învățământ din Senat, că părinții sunt aceia care trebuie să verifice, în fiecare dimineață, starea de sănătate a copiilor.

„Un triaj zilnic va trebui să fie făcut acasă, părintele să evalueze starea de sănătate, să termometrizeze copilul atunci când are febră sau prezintă simptome respiratorii – atunci copilul nu trebuie adus la școală. Este o măsură obligatorie”, a declarat Dragoș Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

În urmă cu o săptămână Klaus Iohannis a anunțat că școala va începe pe 14 septembrie. Deocamdată, Guvernul încă nu a decis sub ce formă va începe școala: online, cu prezența fizică a elevilor la școală, sau într-un sistem de rotație, în care elevii vin pe rând la clase.

În ultimele săptămâni, România a înregistrat în mod constant peste 1.000 de noi cazuri de coronavirus în fiecare zi. Pandemia nu dă semne de încetinire în țara noastră, iar numărul pacienților internați la terapie intensivă a atins ieri un record: 485.

Până ieri, 11 august, pe teritoriul României au fost confirmate 63.762 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Foto: Victoria_Borodinova / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.