Familiile unor tineri cu coronavirus refuză transferul în Germania pentru că „s-ar face experimente pe ei”

pacient covid spital
Pacient internat la terapie intensivă. Foto: Governo do Estado de São Paulo / Wikipedia

La Institutul „Marius Nasta” din Capitală din patru pacienți acceptați pentru a fi tratați în Germania doar doi au plecat. În cazul celorlalți, rudele s-au opus și au motivat că s-ar face experiemente pe ei.

Unul dintre pacienții internați la ATI are 27 de ani și a ajuns la spital în urmă cu o săptămână. Starea lui s-a agravat de curând și a fost intubat. Nu este vaccinat și nu are alte probleme de sănătate.

A fost evaluat de medicii veniți din Germania, care au cerut să fie tranferat la un spital din Hamburg. Familia a refuzat pentru că le e frică de faptul că ar putea fi supus la experimente.

„Frica de necunoscut, de a accepta că există șanse mai bune, am auzit și că o să facă tratamente experimentale pe pacienți. Când duci teoria conspirațională la extrem ai șanse să faci o carte science fiction foarte bună”, a declarat medicul ATI Claudiu Ruscu, pentru Știrile Pro TV.

Medicii spun că s-au uitat de curiozitate pe pagina lui Facebook și au constat că teoriile conspirației în ceea ce privește coronavirusul erau împărtășite și de acesta, care distribuia astfel de mesaje.

La unitățile ATI ale spitalelor din țară sunt internați 1876 de pacienți.

„E plină tot timpul, nu cred că a existat jumate de oră de când s-a deschis caravana în care paturile să fi apucat să se răcească. Abia apucăm să le schimbăm cearceafurile și urgența e după colț″, a declarat un medic, pentru Pro TV.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.