Facebook va permite ștergerea mesajelor trimise din greșeală

FOTO: Gerd Altmann/Pixabay.com
FOTO: Gerd Altmann/Pixabay.com

Facebook lansează o nouă opțiune în aplicația Messenger. Aceasta le va permite utilizatorilor să șteargă mesaje trimise din greșeală în cel mult 10 minute. După acest timp, butonul pentru ștergerea mesajelor va fi dezactivat.

Pentru a șterge mesajul, utilizatorul trebuie să țină apăsat pe butonul „send” și apoi să aleagă „remove”. Prin această nouă funcție va putea șterge mesajul și din fereastra tuturor destinatarilor, dacă a fost trimis într-un grup.

De asemenea, mai trebuie spus că ștergerea mesajelor nu va fi o operațiune incognito. Destinatarii care nu au apucat să vadă ce ai scris vor primi o notificare prin care sunt înștiințați că au fost șterse mesaje din conversație, însă fără să le și vadă.

Această nouă funcție urmează să fie disponibilă în următoarele săptămâni în aplicațiile de pe platformele Android și iOS.

Luna trecută, reprezentanți ai Facebook au anunțat că se lucrează la posibilitatea ca Facebook Messenger, WhatsApp și Instagram să fuzioneze. Însă toate ar urma să rămână aplicații de sine stătătoare. Singurul lucru care se schimbă este că utilizatorii vor putea comunica între ei indiferent dacă au sau nu conturi pe celelalte servicii.

Implementarea acestui nou sistem, prin care utilizatorii celor trei aplicații să-și poată trimite mesaje, fotografii și clipuri video, indiferent de rețeaua în care sunt, ar urma să aibă loc la începutul anului viitor.

Facebook spune că prin această mutare își dorește să ofere servicii de mesagerie rapide și simple, dar și care să fie private. În acest sens, Mark Zuckerberg a spus că intenționează să introducă criptarea integrală a acestor aplicații. Mai exact, un utilizator de Facebook Messenger îi va putea trimite un mesaj criptat cuiva care are doar cont pe WhatsApp sau pe Instagram.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.