Fabrica de la sat. O comună din România rezolvă problema şomajului

Foto: scoalafirliug.blogspot.com

Atraşi în primul rând de impozitele mai mici, dar şi de liniştea satului, oamenii de afaceri au început să investească tot mai mult în mediul rural.

În Caraş-Severin, un sat cu o infrastructură bine pusă la punct a reuşit să atragă investiţii de sute de mii de euro, iar zeci de locuitori nu mai sunt nevoiţi să facă naveta la Reşiţa sau Lugoj.

Fârliug este o comună severineană care va inaugura, în curând, o ciupercărie de mari dimensiuni şi o fabrică de conserve, scrie resita.ro. Aproape 100 de persoane vor lucra în cele două unităţi de producţie. Numai în ultimul an, comuna a atras investiţii de peste 500.000 de euro.

INFO. Despre comuna Fârliug

Fârliug este o comună cu 1.900 de locuitori din nordul judeţului Caraş-Severin. Localitatea se află la circa 30 de kilometri de cel mai mare oraş din zonă, Reşiţa (cca 73.000 de locuitori). Comuna are o baltă întinsă pe două hectare, destinată pasionaţilor de pescuit sportiv.

Se presupune că, pe locul în care se află astăzi comuna Fârliug, a existat un castru roman (o cetate dacică, Aigizidava, ar fi fost transformată de împăratul Traian în Castrul roman Aizis). Existenţa castrului nu a fost încă dovedită arheologic, însă teoria este susţinută de mai mulţi istorici români.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.