O nouă fabrică într-o localitate din România. Se creează sute de locuri de muncă

fabrică piese auto timișoara oradea
Foto: Ler (Flickr)

Litens Automotive Group, o companie canadiană ce produce piese auto, a inaugurat, marţi, 24 octombrie, o fabrică în localitatea Giarmata, aflată lângă Timişoara, anunță „Ziarul financiar”.

Până în anul 2019, canadienii vor angaja aici 250 de persoane. Aceasta este cea de-a doua fabrică din Europa a grupului canadian.

Noua fabrică a companiei Litens Automotive Group a fost deschisă în parcul industrial din Giarmata, şi are o suprafaţă de 7.500 de metri pătraţi. Două linii de producţie funcţionale din Germania şi Canada vor fi transferate la fabrica din Giarmata.

În România vor fi fabricate piese auto destinate marilor companii producătoare de autovehicule.

„Suntem încântaţi de noua noastră locaţie, care este plasată strategic. Creşte capacitatea de producţie pentru piaţa europeană şi ne permite să îmbunătăţim suportul acordat clienţilor. Aşteptăm cu interes să dezvoltăm relaţii cu noi furnizori”, a declarat Paul Robinson, Chef Exeutive Officer al Litens, citat de publicația locală tion.ro.

„În ultimii ani a apărut o schimbare, o reorientare a clienților noștri către piața europeană. La fel este și în cazul nostru, ne-am adaptat și am reorientat activitatea dinspre Canada spre Europa și de aici spre Europa de Est. Am ales să delocalizăm producția pentru a fi alături de clienții noștri. De ce România? După ce am analizat situația de pe piață am descoperit că aici este o bază bună educațională în domeniul tehnic. Există multe facultăți. De asemenea, în Canada am avut mulți ingineri școlarizați aici”, a mai declarat el.

Fondată în 1979 în Canada, Litens Automotive Group este lider la nivel global în domeniul tehnologiilor de transmitere a puterii.

Cu peste 2.000 de angajaţi în întreaga lume, Litens furnizează soluţii şi tehnologii pentru sisteme de gestionare a transmisiei pe curea, sisteme de propulsie hibridă, sisteme de gestionare a temperaturii şi gestionare a vibraţiilor torsionale. Pe lângă noua fabrică din România, Litens activează în Canada, Germania, Brazilia, China, Japonia, India, Anglia, Franţa, Italia şi Coreea de Sud.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.