Explozii la rezervoare GPL din Crevedia. O persoană a murit și sunt 46 de răniți. 26 sunt pompieri. S-a activat Mecanismul european de protecție civilă

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

O explozie a avut loc, sâmbătă seară, la o stație GPL din Crevedia, pe DN1A. Potrivit autorităților, cel puțin o persoană a murit și alte 46 au fost rănite și au ajuns la spital. Dintre acestea, 8 sunt intubate. Printre răniți sunt 26 de pompieri, după ce a fost o a doua explozie.

Reprezentanți ai Centrului de transfuzii București au făcut apel, sâmbătă seară, pentru donarea de sânge, în contextul exploziei de la Crevedia.

Centrul așteaptă ca oamenii să vină să doneze duminică, în special cei care au mai donat, pentru că doar de la aceștia se pot recolta trombocite.

Guvernul anunță situația victimelor la acest moment: Spitalul Bagdasar – 11 pacienți (3 intubati), Universitar – 4 pacienți – Spitalul de Arși – 4 pacienți (1 intubat), Spitalul Floreasca – 27 pacienti (4 intubați).

Premierul Marcel Ciolacu conduce o celulă de criză la Ministerul Afacerilor Interne și a mers la spitalul Floreasca, unde sunt internați mai mulți răniți în stare gravă.

„Au fost concentrați cei cu probleme mai deosebite, a fost activat sistemul european de protecție civilă. Mai mult ca sigur credem că în seara asta 4 pacienți vor fi transferați în Italia și în Belgia.

Vă ținem la curent, totul va fi transparent. S-a luat legătura cu toți aparținătorii, s-au făcut și telefoane speciale pentru cei din zonă, dacă au probleme medicale.

Haideți să vedem în funcție de cum se iese din operații, în primul rând trebuie să fie stabilizați”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.