Explozie pe o navă de marfă aflată aproape de Sulina. Ar fi lovit o mină marină

navă cargo sulina
Foto: Captură Digi 24

O explozie s-a produs la bordul unei nave de marfă aflate în Marea Neagră, la 16 mile în larg față de portul Sulina. Surse au declarat pentru postul de televiziune Digi 24 că explozia s-a produs după ce nava a lovit o mină marină.

Este vorba despre o navă cargo sub pavilionul statului Togo. Un martor a declarat pentru postul de televiziune că toți membrii echipajului, în număr de 12, au fost aduși în siguranță în portul Sulina.

Cei 12 sunt cetățeni străini: 6 sirieni, 4 turci, 1 libanez și 1 egiptean.

O singură persoană ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale deoarece a făcut un atac de panică.

Se pare că este vorba de o explozie la sala motoarelor a navei, după ce aceasta ar fi lovit o mină marină, anunță și publicația locală din Constanța replicaonline.ro.

Reprezentanții Gărzii de Coastă au transmis că în data de 20.09.2023, la ora 06.50, o navă comercială a transmis un mesaj de urgență “MAYDAY”, informând că a avut loc o explozie la bord.

Serviciul MRCC, responsabil de coordonarea activităţilor de căutare şi salvare de vieţi omeneşti pe mare, a declanșat o operațiune pentru salvarea echipajului navei.

La acțiunea de salvare a participat un mijloc de mobilitate din cadrul Gărzii de Coastă și o navă specializată din cadrul ARSVOM (Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare).

Toți membrii de echipaj au fost aduși în siguranță în portul Sulina, la bordul navei ARSVOM. Cercetările sunt desfășurate de către Autoritatea Navală Română.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.