Evaluarea Națională la clasa a VI-a a fost amânată din cauza grevei. Când va avea loc

profesor
Foto: steveriot1 / pixabay.com

Evaluarea Națională la clasa a VI-a a fost amânată pentru perioada 30-31 mai, din cauza grevei profesorilor, a anunțat Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

În mod normal, Evaluarea Națională la clasa a VI-a ar fi trebuit să aibă loc săptămâna aceasta, în perioada 24-25 mai 2023.

Astfel, marți, 30 mai, va avea loc proba la Limbă și comunicare, iar miercuri, 31 mai, va avea loc proba la Matematică și științe ale naturii.

„A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022 – 2023.

Astfel, Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 30 mai (Limbă și comunicare), respectiv 31 mai (Matematică și științe ale naturii)”, a transmis Ministerul Educației.

Greva generală a profesorilor din învățământul preuniversitar a debutat luni, 22 mai. Profesorii cer salarii mai mari, însă deocamdată negocierile cu Guvernul au eșuat. Reprezentanții Guvernului au oferit stimulente financiare pentru profesorii debutanți și pentru cei din zone defavorizate, însă liderii de sindicat au refuzat oferta.

Reprezentanții cadrelor didactice au declarat că profesorii nu sunt asistați social ca să primească vouchere și alte astfel de ajutoare.

Astăzi vor avea loc noi negocieri între Guvern și sindicate.

Foto: steveriot1 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.