Evacuarea civililor din Mariupol a eșuat pentru a doua zi consecutiv. Încetarea focului nu a fost respectată

mariupol
Foto: Captură YouTube France 24

Evacuarea civililor din Mariupol, oraș asediat de ruși ce se află la Marea de Azov, în sud-estul Ucrainei, a fost oprită pentru a doua zi consecutiv, a anunțat Comitetul Internațional al Crucii Roșii, potrivit BBC.

Armata ucraineană și cea rusă s-au acuzat reciproc de faptul că nu au respectat încetarea temporară a focului care trebuia să permită evacuarea oamenilor.

Evacuarea civilor a fost abandonată și ieri, după ce rușii nu au respectat încetarea focului, au transmis forțele ucrainene.

Consiliul Local din Mariupol a confirmat că încercarea de evacuare a eșuat din nou. Potrivit autorităților ucrainene, evacuarea civililor în siguranță este imposibilă deoarece soldații ruși continuă să tragă.

Situația orașului este dramatică. Este cea de-a cincea zi în care Mariupol nu are apă curentă sau electricitate. Oamenii sunt blocați în oraș și rămân fără mâncare și apă de băut.

200.000 de oameni ar trebui să fie evacuați din Mariupol.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.