EUROVISION 2022. Cine sunt cei 10 artiști din finala naţională

eurovision românia 2018
Foto: Facebook The Humans

Juriul semifinalei Eurovision România 2022 i-a desemnat, ieri, pe cei 10 artiști care se vor întrece pentru a reprezenta România la  etapa internațională a concursului.

Câștigătorii semifinalei sunt:

Alex Parker& Bastien – All this  Love

Andrei Petruş – Take Me

Cream, Minodora şi Diana Bucşa – România mea

Petra – Ireligios

Kyrie Mendel – Hurricane

Moise – Guilty

Gabriel Basco – One night

Vanu – Never give up

Dora Gaitanovici – Ana

WRS – Llamame

Dintre cele 45 de piese intrate în concurs, cinci au fost alese de public,  15 de juriu, iar  zece dintre acestea s-au calificat în finala  Eurovision  România 2022.

Jurul semifinalei de ieri a fost compus din Ozana Barabancea, Randi, Alexandra Ungureanu, Adrian Romcescu şi Cristian Faur.

Etapa naţională va fi transisă pe TVR 1 pe 5 martie. Eurovision Song  Contest 2022 va avea loc la Torino, Italia, unde semifinalele se vor desfășura pe 10 şi 12 mai, iar finala, pe 14 mai. România va intra pe scena din Torino pe 12 mai. Sub sloganul „The sound of beauty”, anul acesta s-au înscris în competiția muzicală  41 de  ţări.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.