Euro 2020: Cum se poate intra pe stadion la meciurile de la București

Sursa foto: Wikimedia Commons

După ce au anunțat că partidele de pe Arena Națională se vor desfășura cu spectatori, cel mult 50% din capacitatea stadionului, autoritățile au publicat azi și regulile pe care trebuie să le respecte fanii.

Arena Națională va găzdui patru partide la turneul final care începe vineri. Cu toate că naționala României nu s-a calificat, cedând în play-off-ul preliminariilor, Bucureștiul va găzdui, pentru prima oară în istorie, partide la un turneu final al Europenelor de fotbal pentru seniori.

Pe Arena Națională se vor disputa trei meciuri din Grupa C: Austria – Macedonia de Nord (13 iunie), Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie) și Ucraina – Austria (21 iunie). De asemenea, Capitala României va fi gazda unui meci din optimile de finală ale Euro 2020.

Spectatorii trebuie să aibă la ei actele de identitate, iar acoperirea feței este interzisă, pentru a nu îngreuna procesul de identificare.

”Folosirea de articole pirotehnice în spațiul public, fără drept, se poate pedepsi cu amendă sau închisoare. Așadar, în interiorul arenei sportive nu avem voie să pătrundem cu nici un fel de obiecte pirotehnice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Alexandru Iacob.

Nu este permis, de asemenea, accesul cu umbrele sau cu sticle de apă.