Eugen Teodorovici e pe val: Ce anunț a făcut despre legalizarea canabisului

Eugen Teodorovici. Foto: Gov.ro

După ce a spus că vrea să devină președinte al republicii, Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor în Guvernul Dăncilă, a dezvăluit că sunt discuții despre legalizarea canabisului în România, în scopuri medicinale.

Teodorovici a declarat că din punct de vedere medical ”este un argument care justifică o astfel de procedură de legalizare și de utilizare în scopuri medicinale a canabisului”.

Ministrul Finanțelor, care a trecut azi, cu bine, peste o moțiune de cenzură în Parlament, crede că folosirea canabisului poate fi permisă pacienților cu cancer, mai ales în fază terminală, adăugând că „se ia în calcul legalizarea pentru utilizarea în acest sens”.

”Nu știu dacă la Guvern, dar dacă ieri a fost la Ministerul Sănătății comisia de profil, înseamnă că asta este direcția în care se merge. E deja o practică europeană și justificarea o are, medicinal vorbind. Fiind în fază terminală pacienții, probabil că este o cale de a diminua din suferințele pe care aceștia le au”, a mai declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul a dat din colț în colț când a fost întrebat, însă, de consumul recreațional:

”Dacă vreți un răspuns care cât de cât să fie în zona asta, tot timpul ne raportăm la ce este în alte state. Sunt practici în țări europene, să spunem, de mult legalizate, și care aduc avantaje și au argumentele pentru care au fost și făcute. Deci sunt avantaje. Desigur, unii în România văd dezavantaje pe mai multe subiecte, nu doar acesta. Dar deocamdată e prematur să ne pronunțăm”, s-a eschivat Teodorovici, care e de părere că se impune totuși o analiză a situației.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.