Episcopul Giurgiului către enoriași: „Nu vă grăbiți să vă vaccinați”, incendiile din spitale sunt „o făcătură”

episcopul giurgiului ambrozie meleacă
Episcopul Giurgiului. Foto: Captură YouTube CULT CULTURA

Într-o predică ținută cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva, episcopul Giurgiului, Ambrozie Meleacă, i-a încurajat pe oameni să nu se grăbească să se vaccineze.

El a mai spus că vaccinurile „sunt expirate” și că oamenii nu trebuie să se sperie de COVID. De asemenea, episcopul a susținut în fața enoriașilor prezenți în biserica din comuna giurgiuveană Adunații-Copăceni că incendiile care au avut loc în secțiile de terapie intensivă din spitalele unde erau tratați bolnavi de COVID sunt „o făcătură”.

„Nu vă speriați nici de COVID, nu vă grăbiți să vă vaccinați, lăsați-i pe ei să se vaccineze întâi: toți parlamentarii și toți senatorii și deputații și la urmă, de-o mai rămâne vreun vaccin din astea 120 de milioane cumpărate de Cîțu, abia atuncea să vă vaccinați, că sunt expirate și încearcă să le vândă în străinătate. Își bat joc români, bată-i Dumnezeu să-i bată de dușmani și să se ridice copiii ăștia crescuți în biserică, să se ridice să fie primari, să devină prefecți, să ajute țara și poporul, să construiască școli”, a spus Ambrozie Meleacă.

„Dau foc românilor în spitale. Cum se poate, s-a întâmplat la București, p-ormă s-a-ntâmplat la Iași, p-ormă la Constanța? Ard de vii în spitale. Sigur că e o făcătură. Nu se poate ca în mileniul ăsta al treilea în care trăim noi să n-ai detector de fum acolo, să nu ai paznici de noapte, să ardă oamenii cu branule pe mâini și legați de pat. Atât de mult și-au bătut joc de țară și de noi”, a continuat el.

Potrivit graphs.ro, incidența COVID din Adunații-Copăceni este de 13,6 la mie.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.