Enigma unei morți provocate de spaghete, deslușită după 10 ani

FOTO: Bru-nO/Pixabay.com
FOTO: Bru-nO/Pixabay.com

Moartea unui tânăr în vârstă de 20 de ani din Bruxelles, în 2008, a ajuns studiu de caz pentru cercetătorii din domeniul medicinei. Rezultatele au fost publicate acum în Jurnalul Clinic de Microbiologie. Studentul a murit după ce a mâncat o porție veche de spaghete.

Potrivit Metro, care citează jurnalul medical de specialitate, studentul belgian a fost găsit mort în patul său, după ce a mâncat o porție de spaghete gătite în urmă cu cinci zile. De asemenea, foarte important de precizat este și că mâncarea nu a stat deloc în frigider.

Tânărul a încălzit spaghetele vechi la cuptorul cu microunde și le-a mâncat. Apoi a ieșit pe terenul de sport. După jumătate de oră s-a întors în camera sa cu dureri de cap și abdominale și o amețeală puternică.

Studentul, prezentat doar cu inițialele AJ, a vomitat de mai multe ori în decurs de câteva ore și s-a băgat în pat aproape de miezul nopții. Părinții săi l-au găsit 11 ore mai târziu fără suflare.

În urma autopsiei, medicii au descoperit că acesta a murit subit din cauza unei toxiinfecții alimentare cauzate de bacillus cereus, o bacterie care formează spori și produce toxine ce cauzează vărsături și diaree.

Medicii au ajuns la concluzia că ficatul tânărului nu a putut elimina toate toxinele produse de această bacterie și a cedat. Porția de spaghete a fost descoperită ca sursă din care a provenit bacteria după o analiză de laborator.

„Multe persoane mănâncă paste sau tăieței care sunt vechi de o zi sau două și nu pățesc nimic. Însă trebuie să fim atenți cu mâncarea lăsată afară mai mult de câteva ore. Dacă are un miros ciudat, este întotdeauna bine să ne luăm măsuri de precauție și să nu o mâncăm”, a spus un medic, pe Youtube, referindu-se la cazul tânărului student prezentat în Jurnalul Clinic de Microbiologie.

FOTO: Bru-nO/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.