Elon Musk locuiește într-o casă de 50.000 de dolari. Se construiește într-o singură zi

Afaceristul Elon Musk locuiește într-o casă care costă doar 50.000 de euro și se construiește în 24 de ore. Cu o avere de 335 de miliarde de dolari, CEO-ul Tesla și SpaceX și-a scos la vânzare toate proprietățile imobiliare, în valoare de 114 milioane de dolari, iar acum locuiește în Texas.

Casa se află în incinta companiei sale de explorare spațială SpaceX și a fost transportată acolo cu un camion. Locuința are puțin peste 100 de metri pătrați.

„Casa mea principală este una de aproximativ 50.000 de dolari, în Boca Chica/ Starbase, pe care am închiriat-o. Dar este minunată”, i-a răspuns Musk unui utilizator care îi aprecia stilul de viață modest.

În același mesaj a mai precizat că deține o singură casă în zona Bay Area, pe care o folosește pentru evenimente, dar pe care ar fi dispus să o vândă unei familii numeroase, ca să fie folosită.

Casa modulară în care locuiește Musk este produsă de o companie numită Boxabl, Musk optând pentru modelul mini – Casita. Modelul se vinde 49.500 de dolari sau se închiriază cu 250 de dolari pe lună. Musk crede că aceste locuințe au potențial pentru rezolvarea crizei imobiliare.

Casele pot fi construite în mai puțin de o zi. Fondatorul companiei, Galiano Tirmani, a declarat într-un interviu recent: „Misiunea principală a Boxabl este rezolvarea crizei locuințelor la prețuri accesibile. Locuințele accesibile nu mai există… oamenii își cheltuiesc 50% sau mai mult din venitul lor lunar pe chirie”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.