Piloții SMURD, din nou la datorie. Elicopterele și-au reluat activitatea

Ziua de Crăciun este prima zi în care elicopterele SMURD şi-au reluat activitatea, după tragedia petrecută recent la Constanța, când un aparat de zbor s-a prăbușit în lacul Siutghiol.

O primă misiune SMURD a avut loc joi, când o fetiță de 1 an şi 3 luni, cu insuficienţă renală cronică, a fost transportată  din județul Constanța, la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti.

“Începând cu data de 25 decembrie 2014, s-a reluat activitatea de salvare aeriană cu elicopterele SMURD pe şase puncte de operare aeromedicală din Bucureşti, Târgu-Mureş, Iaşi, Galaţi, Craiova şi Arad, excepţie făcând punctul din Constanţa”, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Elicopterele SMURD și-au reluat zborurile după finalizarea procedurilor de verificare tehnică la sol şi în zbor a celor nouă aeronave EC 135, de tipul celui implicat în accidentul aviatic din 15 decembrie, din județul Constanţa, de pe lacul Siutghiol.

„Ca urmare a activităţilor de investigaţii preliminare ale accidentului aviatic produs în data de 15.12.2014 efectuate de reprezentanţii fabricanţilor Airbus Helicopters Germania şi Turbomeca Franţa, a rezultat că nu există indicii care să suspecteze vreo cauză tehnică generatoare sau contributoare la producerea accidentului şi din punct de vedere tehnic nu există motive pentru oprirea elicopterelor EC-135 la sol”, se precizează în comunicatul MAI.