Elevii vor primi la școală fructe și legume

FOTO: TheDigitalArtist/Pixabay.com
FOTO: TheDigitalArtist/Pixabay.com

Deputații au votat „Programul pentru școli al României pentru anul școlar 2018 – 2019”, prin care banii de la nivel județean alocați achiziției de fructe și legume proaspete pentru elevi vor ajunge la consiliile locale ale comunelor și orașelor.

„În situația în care Programul pentru școli al României se derulează de către consiliile locale ale comunelor, orașelor și municipiilor și ale sectoarelor municipiului București, prin hotărâre a consiliului județean, respectiv a Consiliului General al Municipiului București, se repartizează sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată, alocate județelor, respectiv municipiului București, aprobate prin legea bugetului de stat cu această destinație, pe comune, orașe, municipii, respectiv sectoarele municipiului București, cu asistența tehnica de specialitate a inspectoratului școlar județean, respectiv a Inspectoratului Școlar al Municipiului București”, prevede articolul legislativ.

Votul a fost unul decizional, pentru că pe 28 noiembrie 2018 această lege a trecut și de votul senatorilor. Proiectul va ajunge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Pentru acest an școlar a fost aprobat bugetul pentru Programul „Cornul și Laptele” în luna iulie a anului trecut. Astfel, în anul școlar 2018-2019 s-a alocat un buget de peste 571 de milioane de lei, dintre care: 205.019 000 lei pentru acordarea gratuită de produse de panificație, exclusiv din bugetul național; 192.219.000 lei pentru acordarea gratuită de lapte de consum și produse lactate fără adaos de lapte praf și 43.689.000 lei pentru derularea măsurilor educative; 87.372.000 lei pentru acordarea gratuită de fructe și legume și 43.689.000 lei pentru derularea măsurilor educative aferente.

În anul școlar 2018-2019, conform datelor comunicate de Ministerul Educației Naționale, Programul pentru școli al României se va adresa unui număr estimativ de 2.184.462 preșcolari din grădinițele de stat autorizate/acreditate și particulare acreditate cu program normal de 4 ore și elevi din învățământul primar și gimnazial de stat și privat autorizat/acreditat.

FOTO: TheDigitalArtist/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.