Elevii vor începe semestrul al doilea în băncile școlilor

FOTO: Alexandra_Koch/Pixabay.com
FOTO: Alexandra_Koch/Pixabay.com

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că s-a ajuns la un acord cu privire la redeschiderea școlilor. Prin urmare, elevii vor începe semestrul al doilea pe 8 februarie în bănci. Condiția este ca situația epidemiologică să nu se înrăutățească din nou.

Ministrul Cîmpeanu a declarat că școlile se vor redeschide pe 8 februarie, data la care elevii începe al doilea semestru.

„S-a reiterat dorința de deschidere a semestrului II în 8 februarie, sub rezerva evoluției epidemiologice, înțelegându-se importanța protecției stării de sănătate a profesorilor și elevilor, a diminuării riscurilor, dar și a necesității organizării unor acțiuni remediale”, a spus ministrul Educației.

Ministrul a mai spus că va exista și un calendar pentru recuperarea materiei, iar aceasta se va face prin devotamentul fiecărui cadru didactic.

„S-a subliniat importanța acțiunilor remediale, nu numai pentru cei care susțin examenele naționale. Am fost de acord că este de recuperat, iar recuperarea se va face doar prin devotamentul fiecărui cadru didactic. Se susține dezvoltarea unei tematici corelată cu ceea ce s-a predat și s-a asimilat de către elevi”, a mai spus Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a avut joi o serie de consultări cu sindicatele din învățământ, cu asociatiile studenților, cu Consiliul Național al Elevilor, cu Consiliul Național al Rectorilor și cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți. Pe agenda discuțiilor s-au aflat subiecte ca deschiderea școlilor și a universităților, precum și salarizarea profesorilor în funcție de performanță.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.