Elevii care rămân în urmă cu materia la școală vor face ore suplimentare

Ecaterina Andronescu. Foto: Gov.ro

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a aunțat că vor fi ore suplimentare în școli pentru elevii care nu reușesc să țină pasul cu programa școlară. Măsura ar urma să se aplice elevilor din clasa a III-a până în clasa a VIII-a.

Andronescu nu a spus deocamdată și cum vor fi selectați elevii care trebuie să participe la aceste ore suplimentare. Într-o intervenție la România TV, ministrul Eduației a spus că „orele remediale”, așa cum au fost denumite, ar putea să se facă din ianuarie anul viitor, cu aceeași învățători și profesori pe care elevii îi au și la clasă.

„De la clasa a III-a, apreciez eu, după experienţa pe care o am, şi până la clasa a VIII-a… Dacă elevii, o bună parte din ei, ţin pasul cu ceea ce le cere programa şcolară, o altă parte din ei pierd permanent în ceea ce priveşte acumularea în cunoaştere.

Ca urmare, de la clasa a III-a şi până la clasa a VIII-a se accentuează extraordinar de mult decalajul dintre cei care fac faţă programelor şcolare şi cei care nu fac faţă programelor şcolare.

Şi cred că cu acest lucru va trebui să începem, adică să găsim resursele necesare şi de câteva zile analizăm acest lucru, în aşa fel încât începând cu clasa a III-a, cel puţin pentru elevii care sunt în această situaţie, în pierdere de achiziţie în cunoaştere, să încercăm să facem cursuri remediale, cu învăţătorii de la clasă, după clasa a V-a cu profesorii”, a declarat ministrul educației, Ecaterina Andronescu.

„Elevii, începând de la clasa a III-a, cei care pierd ritmul cu cei care păstrează ritmul cu programa şcolară, vor avea, probabil, două-trei ore suplimentare la clasă pentru recuperarea, remedierea cunoaşterii pe care ar fi trebuit să o acumuleze şi nu au făcut-o”, a precizat ea.

„Cred că toţi cei care se află în această situaţie şi se îndepărtează de majoritatea clasei, toţi trebuie să participe.  Şi cred că va trebui să începem aceste lucruri chiar din semestrul II, din ianuarie, din februarie”, a mai spus ministrul educației.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.