Elev român, admis la Oxford și la Yale: ”Toți eram buni, diferența o face sclipirea personală”

Petru Neagu este un elev român care a învățat patru ani într-o școală internat din Anglia la care a fost admis pe bază de examen. El va absolvi în 2019 și va avea de ales între 3 universități de renume: Oxford, Yale și Imperial College London.

Petru spune că adaptarea în Anglia i-a luat un an și că au fost multe momente grele în cei patru ani petrecuți până acum în Regatul Unit. Însă, recunoaște că modul în care profesorii sprijină elevii valoroși este impresionant.

”Am crezut că mă voi adapta rapid, toata lumea m-a încurajat. Nu a fost chiar așa… Deși cu nivelul de limba engleză stăteam foarte bine, mi-au trebuit circa 3 luni să mă adaptez noului sistem și aproape un an ca să pot spune că m-am integrat 100%.

Părinții mi-au fost permanent aproape, deși de la distanță, din România. Vorbeam des la telefon. Atât ei, cât și eu simțeam nevoia să ne auzim chiar și pentru 2 minute. Am petrecut momente frumoase, dar și momente grele în școală, într-un mediu cu grad de internaționalitate ridicat, cu reguli foarte stricte, școală în care unii dintre elevi plecau zilnic acasă după ore, alții rămâneau în internat, ca mine. Am legat prietenii ce sper să fie pe viață.

”Eu mă simt a fi unul dintre aceia”

Cu perseverență am parcurs fiecare an, am depășit fiecare provocare, până ce am reușit să fiu recunoscut ca unul dintre cei mai buni elevi ai școlii. Dacă cei de acolo văd în elev potential ridicat, atunci investesc în el astfel încât să îl ajute să performeze la maxim.

Eu mă simt a fi unul dintre aceia. Rezultatele mele sunt pe măsură și sper să obțin nota maximă la examenele finale ale acestui an. Am fost numit de către o comisie profesorală drept unul dintre prefecții școlii, cu atribuții serioase. Suntem răspunzători de disciplina școlară, de programele extra, suntem consultați referitor la problemele și schimbările ce s-ar putea impune atât la nivel administrativ, cât și la programa școlară și chiar și pe parte financiară, de investiții. Toate acestea ne pregătesc de viață mult mai devreme decât ne puteam închipui acum câțiva ani.

Educația dobândită aici în școală m-a ajutat să îmi dezvolt personalitatea și să îmi definesc drumul în viață. Am muncit mult, dar a meritat”, spune Petru.

”În decembrie am fost admis la Oxford University și la Imperial College la profilul inginerie mecanică și de câteva zile am aflat că am fost acceptat și la Yale University.

Interviurile pe care le-am susținut au fost definitorii. Este ca într-un meci de tenis: chiar dacă ești foarte bine pregătit trebuie să reziști și presiunii psihologice a momentului. Toți candidații au fost preselectați pe bază de rezultate și examene preliminarii, toți eram foarte buni. Diferența o face sclipirea personală, acel ceva unic ce trebuie să îl transmiți în cele 20 de minute de interviu. Făcusem pregătire la școală pentru acest lucru, dar nu este chiar la fel… A fost provocator.

Acum îmi este destul de greu să aleg. Toate variantele de universități ce m-au acceptat au greutate în domeniu, va trebui să îmi fac bine temele înainte de a lua o hotărâre, iar la final cred că ține și de inspirația personală!”, încheie el.

Tânărul a ținut să le mulțumească părinților săi, dar și consilierilor educaționali de la Mirunette Education, care l-au îndrumat în vederea alegerii celor mai bune oportunități de studiu în străinătate.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.