Elementele principale ale unei bucătării scandinave – Ce piese de mobilier să alegeți

Dacă vă numărați printre persoanele pasionate de design interior, probabil că știți deja cât de important este să alegeți un stil și să îl evidențiați în toată casa. De la livingul modern până la dormitorul elegant și bucătăria funcțională, aveți o mulțime de opțiuni pe piață. Însă, dacă nu știți de unde să începeți dar vă doriți totuși să dispuneți de un mobilier cât mai rafinat, atunci rămâneți cu noi. În rândurile ce urmează ne propunem să ne concentrăm pe bucătărie, în special pe cea în stilul scandinav. Veți afla care sunt elementele principale ce se regăsesc în acest tip de design interior și cum le puteți evidenția prin alegerea unor piese de mobilă bucătărie perfecte. Astfel, la final, veți obține o încăpere demnă de toate laudele, mai modernă și mai funcțională ca niciodată. Fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem!

Unul dintre cele mai populare design-uri interioare, dacă nu chiar cel mai popular, este cel scandinav. Aspectul său nordic și organizat duce cu gândul la călătorit și nu numai. Eleganța, rafinamentul și atemporalitatea sunt principalele caracteristici ale acestui stil. Deci, dacă vă doriți o locuință cât mai dăinuitoare, design-ul scandinav este o alegere excepțională. Acesta se mai remarcă și prin tonurile sale calde, nuanțele deschise de culoare și mobilierul lemnos, durabil și masiv. Dacă vreți să vă impresionați toți apropiații cu noua dumneavoastră bucătărie, nu ezitați să vă dați frâu liber imaginației. Folosindu-vă de sfaturile pe care le veți afla, dar și de ideile dumneavoastră inițiale, cu siguranță veți obține o bucătărie fabuloasă, ca de poveste. În continuare vă vom enumera fiecare element caracteristic al design-ului în parte, după cum v-am promis, alături de mobila bucătărie pe care să o alegeți. Așa, veți putea asorta fiecare piesă de mobilier după bunul plac și veți obține o încăpere superbă. Haideți să aflați ce vi s-ar putea potrivi.

  • Elementele stilului scandinav

Dacă vă doriți o mobilă de bucătărie rafinată și trendy în același timp, stilul scandinav este alegerea perfectă. Elementele sale principale sunt utilitatea, organizarea, eleganța, modernismul și tonurile calde, fiecare dispunând de câte o piesă de mobilier specifică. Pentru a afla cum obțineți bucătăria visurilor dumneavoastră, citiți în continuare:

  • Utilitatea: vă doriți o bucătărie utilă, care să vă inspire și să vă ofere libertate în mișcare pe deplin? Alegeți o insulă pentru gătit și instalați-o în mijlocul încăperii. O bucătărie cu insulă va fi multifuncțională și vă va permite să vă mișcați liber, ori de câte ori aveți nevoie.
  • Organizarea: dacă vreți să vă organizați ustensilele, tigăile, farfuriile și restul accesoriilor cât mai ordonat posibil, alegeți dulapuri pentru bucătărie suspendate. Acestea sunt un element principal al bucătăriilor scandinave și se vor face remarcate în orice încăpere.
  • Eleganța: un alt element specific acestui tip de design interior este eleganța. Pe aceasta o puteți scoate în evidență prin alegerea setului potrivit de masă și scaune pentru bucătărie. Dacă vă doriți să exprimați emoția nordică pe deplin, optați pentru seturile confecționate din lemn masiv, șlefuite la perfecție și în nuanțe de culori calde. Scaunele cu spătare abstracte sau mesele rotunde se vor asorta de minune în acest cadru. Iar pentru un plus de personalitate, alegeți și pernuțe comode pentru șezut sau fețe de masă lucrate manual, cu imprimeuri rustice.
  • Modernismul: pentru a aduce un plus de modernism în bucătăria dumneavoastră, vă recomandăm să alegeți scaunele de bar și decorațiunile abstracte sau sculpturile. După ce ați ales mobila pentru bucătărie perfectă, tot ce vă rămâne de făcut este să decorați încăperea cu aceste elemente și astfel, să îi oferiți touch-ul final de care avea nevoie. Scaunele de bar se vor potrivi la perfecție în cazul în care optați pentru insula de gătit. Aici vă veți putea petrece serile alături de prieteni, la un cocktail delicios făcut în casă. Cât despre decorațiuni, ele se vor remarca în colțurile încăperii sau lângă geam, acestea fiind locurile peste care ochii noștri trec în mod natural. Optați pentru figurinele de lemn sau sculpturile moderne și veți vedea cum bucătăria familiei va căpăta personalitate.
  • Tonurile calde: nu în ultimul rând, o bucătărie scandinavă se mai remarcă și prin culorile în care este amenajată. Dacă vă doriți ca acest tip de design să se resimtă cu adevărat, alegeți nuanțe din aria culorilor gri, crem sau a celor lemnoase. Punând fiecare element cap la cap și asortându-l cu nuanța aleasă veți obține un cadru feeric și luxos.

Acum că ați aflat ce piese de mobilă pentru bucătărie puteți alege pentru design-ul scandinav, tot ce vă rămâne de făcut este să vă sfătuiți cu cei dragi și să treceți la decorat. Cu o astfel de bucătărie veți da dovadă de inspirație, rafinament și clasă cu fiecare ocazie.

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că v-am inspirat cu sfaturile oferite și că acum sunteți pregătit să vă finalizați bucătăria mult dorită. Pentru și mai multe idei de amenajare, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim happy shopping și redecorare plăcută!