Educatoarea care a închis un copil în debara a demisionat și e anchetată penal

copil închis în debara grădiniță brașov
Directoarea grădiniței (dreapta) a sancționat-o doar cu un avertisment scris pe educatoare. Foto: Captură Brașov TV

După ce presa a relatat cazul educatoarei din Brașov care a lovit un băiat de 5 ani, iar apoi l-a închis în debara, cu lumina stinsă, deoarece nu voia să se culce, poliția a deschis un dosar penal pe numele cadrului didactic, iar femeia și-a dat demisia.

Ieri, postul de televiziune Brașov TV a relatat cazul unui copil de la Grădinița de stat numărul 23 din Brașov, pe care educatoarea l-a lovit și l-a închis apoi, în două rânduri, în debaraua grădiniței, cu lumina stinsă.

Acum, după ce cazul a ajuns în atenția publică, Poliția Brașov a început cercetările și a întocmit un dosar penal în care educatoarea este cercetată pentru purtare abuzivă. Educatoarea implicată a demisionat.

Faptele s-au petrecut la jumătatea lunii ianuarie, dar directoarea grădiniței a ținut totul sub tăcere, educatoarea fiind sancționată doar printr-un avertisment scris.

„El a fost luat din pătuț, trântit pe scăunel, plesnit peste cap, dat cu capul de masă, după care a început să plângă. A fost băgat în debara, încuiat cu lumina stinsă. Doamna s-a apropiat de ușă urlând că așa o să se întâmple de fiecare dată când nu va dormi. După care, după câteva minute a fost scos, băiatul plângea, iar unul dintre colegi spunându-i un lucru, copilul a început să râdă. Iar doamna, văzând că copilul râde, a spus că înseamnă că nu s-a speriat suficient și l-a băgat din nou în debara, tot cu lumina stinsă și încuiat”, a povestit Corina, mama băiatului, pentru Brașov TV.

Educatoarea și-a recunoscut fapta după ce părinții băiețelului de 5 ani au făcut timp de aproape două luni plângeri și demersuri la autorități.