Echipa Armatei Române, pregătită pentru Jocurile Invictus de la Haga

FOTO: Invictus România/invictusromania.ro
FOTO: Invictus România/invictusromania.ro

20 de militari răniţi în teatrele de operații, clasaţi cu gradul I, II şi III de invaliditate sau apt limitat, vor reprezenta România la ediţia din acest an a Jocurilor Invictus, organizate la Haga, Olanda, în perioada 16 – 22 aprilie.

Delegația Armatei României va concura la șapte discipline sportive, dintre care șase individuale (tir cu arcul, atletism, rowing, powerlifting, ciclism şi înot) şi una de echipă (volei din poziţia şezând), se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

Echipa Invictus România se află la a treia participare la competiţia sportivă internaţională dedicată recuperării fizice şi psihice a militarilor răniţi în teatrele de operaţii. Mai mult, militarii români doresc să demonstreze valori specifice lor: spiritul de luptător, coeziunea echipei şi solidaritatea umană.

Invictus Games este un eveniment sportiv adaptat militarilor răniți sau bolnavi, pentru care implicarea în activităţi sportive este o oportunitate de reintegrare socială şi de redare a încrederii în forţele proprii.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.