Ecaterina Andronescu uimește din nou: ”Vacanța e mult prea lungă. Elevul stă acasă, uită”

FOTO: presidency.ro
FOTO: presidency.ro

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, își continuă seria măsurilor controversate cu o ideea scurtării vacanței de iarnă a elevilor.

Andronescu (PSD) crede că elevii uită materia în cele trei săptămâni de vacanță de pe timpul iernii. Ministrul Educației a spus că au fost discutate modificări la structura anului şcolar 2019-2020.

”Săptămâna trecută, am regândit structura anului şcolar. Este vorba despre structura anului şcolar 2019-2020. Şi cred că sunt modificări importante. Aş vrea să punem această discuţie, rezultatul ei în dezbatere publică, să vedem care sunt reacţiile”, a precizat ministrul PSD.

”De exemplu, foarte mulţi părinţi mi-au reproşat că au luat vacanţă copiii pe 21 decembrie, au avut vacanţă până în 15 ianuarie, o perioada îngrozitor de lungă, prea mult, după care mai au 3 săptămâni de vacanţă, se termină semestrul şi încep, mai au încă o vacanţă şi semestrul următor. După părerea mea, vacanţă această este mult prea lungă”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, pentru Realitatea.

”Trei săptămâni stă acasă, a uitat (elevul, n.r.), îl cheamă profesorul la şcoală încă trei săptămâni, îi încheie situaţia, copilul este încă nereconectat la programul de învăţământ după trei săptămâni de vacanţă. Şi ne gândim să organizăm puţin diferit semestrele pentru clasele I-12. Să aducem examenele din vară ceva mai devreme, evaluarea de la clasa a VIII-a şi examenul de Bacalaureat, să aibă şi profesorii vacanţă, că noi tot le cerem, le cerem, dar trebuie să le dăm şi vacanţă”, a mai spus Ecaterina Andronescu.

În urmă cu doar câteva zile, același ministru cerea ca și elevii din primele clase primare să poată fi lăsați repetenți.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.