Durerile de cap: care sunt cauzele apariției și cele mai simple remedii pentru a le elimina

Noi studii realizate pe un numar mare de oameni, cu varste intre 20 si 29 de ani au aratat ca aceasta grupa de varsta sufera frecvent de dureri de cap. Majoritatea celor care au avut dureri de cap au declarat ca, in acele momente, nu s-au putut concentra sau au fost mult mai putin eficienti decat de obicei. Mai exact, efectele durerii de cap asupra vietii de zi cu zi sunt deosebit de stresante, iar performanta este si ea afectata.

Provocarile zilnice sunt mari, in special in randul tinerilor. Iar angajamentul si functionalitatea sunt asteptate, chiar si de la cei afectati, atat in mediul social, cat si profesional.

Conform studiului, peste 71% dintre tineri au avut dureri de cap in ultimul an si aproximativ 23% dintre ei au suferit de migrena.

Carui fapt se datoreaza acest numar extrem de crescut? In mare parte, durerea de cap este un raspuns la viata haotica si stresanta traita de oameni in general. Iar durerea de cap poate face foarte dificile anumite activitati precum luarea deciziilor, concentrarea sau contactul social.

Insa, pentru a incerca sa raresti aceste crize sau sa minimizezi modul in care le simti, poti apela la cateva sfaturi utile:

  1. Bea multa apa

Durerea de cap poate aparea datorita deshidratarii. Expertii recomanda consumul a 30-40 ml de apa pe kilogram de greutate corporala. Cand esti deshidratat, vasele de sange din creier se strang pentru a conserva apa. Recomandat este sa renunti si la consumul de alcool, care poate duce la dureri de cap.

  • Mananca echilibrat

Daca ai obiceiuri alimentare nesanatoase, precum saritul peste mese sau gustari frecvente, au loc modificari ale nivelului de zahar din sange, care provoaca dureri de cap. Prin urmare, incearca sa consumi 3 mese regulate in fiecare zi. Proteinele trebuie sa faca parte din dieta ta zilnica, asadar, consuma lactate, oua, broccoli sau leguminoase.

Atentie mare si la sanatatea danturii. Durerile de cap sunt deseori cauzate de probleme dentare. Asadar, depasiti frica de freze dentare si lampi bactericide si faceti o vizita la dentist.

  • Respira adanc!

 Stresul este principalul vinovat de cresterea tensiunii musculare, dilatarea vaselor de sange sau aparitia durerilor de cap. Daca banuiesti ca acesta este motivul pentru aparitia durerilor, invata tehnici simple de respiratie care te vor ajuta sa te relaxezi. Poti alege, de asemenea, sa practici meditatia sau yoga.

  • Ia medicamente

Daca durerea persista si sfaturile de mai sus par sa nu functioneze, atunci ia medicamente pentru cefalee, caci acestea pot fi cumparate fara prescriptie medicala.incearca o combinatie intre paracetamol si cofeina sau ibuprofen.

Daca durerea si simptomele nu trec, si incep sa fie din ce in ce mai severe, atunci este recomandat sa consulti un medic. Acesta este cel mai in masura sa verifice adevarata cauza a aparitiei durerilor de cap si, prin urmare, prescrierea celui mai potrivit tratament.

De asemenea, este recomandat sa vizitezi un medic daca durerea apare de mai mult de 3 ori intr-o luna sau daca este insotita de afectarea vederii, amorteala fetei sau anumite modificari cognitive.