Dumitru Buzatu, șeful PSD Vaslui: ”Coronavirusul nu există!”

Dumitru Buzatu. Foto: PSD Vaslui

Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, organizație care l-a dat țării și pe Adrian Solomon, faimos pentru un scandalul recent provocat într-o șaormerie, a făcut mare tărăboi în Comitetul Executiv al partidului, scrie G4Media.

Potrivit sursei citate, Buzatu le-a spus colegilor că ”sunteți toți niște proști”, dar și: ”Coronavirusul nu există”. Cu toate că există numeroase dovezi științifice, adunate atât de medicii români, cât și de cercetătorii din toată lumea, Dumitru Buzatu refuză să creadă în existența bolii care a grăbit deja sfârșitul pentru 1.884 de români.

PSD, care controlează Senatul României, a amânat votarea noii legi a carantinei – care ar oferi autorităților un cadru legislativ (n.r. – prea strict, cred social-democrații) pentru gestionarea crizelor sanitare.

Liderii partidului s-au întâlnit online pentru decide cum să trateze în Parlament proiectul de lege al guvernului privind carantina și izolarea. Legea a trecut deja de Camera Deputaților și așteaptă decizia senatorilor, care au putere de decizie în acest caz.

Ciolacu: ”E în continuare o lege proastă”

Marcel Ciolacu, președintele interimar al ”bolnavului politicii românești”, a spus că PSD nu va vota proiectul de lege până când premierul și ministrul Sănătății nu vor da seamă în fața Parlamentului pe marginea inițiativei.

”Este în continuare o lege proastă chiar dacă a fost modificată 80% la Camera Deputaților. Nu am prelungit votul la Cameră pentru a arăta că nu prelungim dezbaterile”, a adăugat șeful PSD.

Guvernul a transmis un răspuns la scurt timp după condiționările enumerate de Ciolacu, subliniind că nici premierul Ludovic Orban și nici ministrul Săntății Nelu Tătaru nu au primit vreo invitație oficială în Parlament.

”Având în vedere afirmațiile false făcute în spațiul public, precizăm faptul că nu a fost înaintată premierului Ludovic Orban, și nici miniștrilor din Cabinet, invitația de a participa la dezbaterile din Parlament pe marginea legii care privește carantina și izolarea. Menționăm faptul că atât premierul, cât și miniștrii Sănătății și Justiției, au disponibilitatea de a participa la lucrările Parlamentului ori de câte ori sunt invitați sau solicitați în mod oficial”, a transmis Executivul.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.