Drumurile din România pe care se circulă în condiții de iarnă

mașină drum polei zăpadă
Foto: NoName_13 / pixabay.com

Autoritățile anunță că au acționat pe mai multe drumuri cu pluguri și materiale antiderapante. Zonele cu probleme sunt la altitudine mare. Pe DN18, de exemplu, în Pasul Prislop, la 1400 de metri altitudine a fost nevoie de intervenția utilajelor de deszăpezire.

„Pe DN 18, în Pasul Prislop (drumul de legătură dintre judeţul Maramureş cu judeţul Suceava n.red.) s-a acţionat preventiv, cu un utilaj cu lamă şi răspânditor.

S-au împrăştiat opt tone de material antiderapant. Circulaţia rutieră se desfăşoară fără probleme în pasul montan. Spre vârful pasului montan, se semnalează ceaţă”, a spus purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Județului Maramureș, Dan Bucă.

Drumarii au stopat acţiunile de deszăpezire pe DN 67C Transalpina, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, în zonă fiind înregistrate lapoviţă şi ninsoare, dar şi vânt puternic, a declarat, joi, pentru Agerpres, reprezentantul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, Cristi Tudor.

Potrivit acestuia, între km 34 +800/59+800 de pe DN 67C se înregistrează viscol, gheaţă şi ceaţă, iar temperatura este de minus 5 grade Celsius.

„Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, temperaturi foarte scăzute, vânt puternic, angajaţii nu pot să intervină pentru continuarea acţiunilor de pe DN 67 C, pentru că se expun unui pericol real şi s-a luat decizia încetării pe sectorul periculos. Dacă vom putea în perioada aceasta să mai lucrăm, vom lucra la indicatoare sau la alte astfel de operaţiuni, dar acolo unde nu ne expunem unui pericol”, a precizat Cristi Tudor.

Transalpina este închisă, în lunile cu zăpadă, între Rânca şi Obârşia Lotrului, pe o porţiune de peste 20 de kilometri.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.